Начало ММА Усман официално влиза в клетката с Чимаев

Усман официално влиза в клетката с Чимаев

Усман официално влиза в клетката с Чимаев
0

Камару Усман ще бъде официалният заместник на Пауло Коста срещу Хамзат Чимаев на UFC 294. Това обяви тази нощ Дейна Уайт в свое изявление, а след това бе публикуван и постер на страницата на федерацията.

Нигериецът понастоящем е под №1 в ранкинга на полусредна категория, но изглежда, че ще се качи в средна, за да отговори на килограмите на Хамзат. Все пак битката с Коста бе именно част от програмата в средна категория и по тази причина имаше спекулации, че Дейна е предложил на Шон Стрикланд да защитава титлата си срещу „Борж“.

Чимаев несъмнено е най-страховитият боец в UFC в момента, защото за пореден път се видя, че малцина са онези, които биха искали да влязат с него в клетката. Усман обаче има да чисти имиджа си, защото бе детрониран от Леон Едуардс в последните му две битки и сега има нужда точно от подобен съперник, ако иска отново да се изкачи на върха на хранителната верига.

UFC 294 вече претърпя двора ключова промяна с контузията на Чарлс Оливейра в главното събитие за титлата в лека категория срещу Ислам Махачев. Там Алекс Волкановски ще получи втори шанс, за да стане шампион в две теглови дивизии.

Галата е планирана за 21 октомври в Обединените арабски емирства.