Начало Видео UFC не позволи на китаец да празнува с националния си флаг (ВИДЕО)

UFC не позволи на китаец да празнува с националния си флаг (ВИДЕО)

UFC не позволи на китаец да празнува с националния си флаг (ВИДЕО)
0

Китайският боец в полусредна категория на UFC – Ли Джинлиан, записа 11-та си победа в най-комерсиалната ММА организация през изминали уикенд.

„Пиявицата“ победи руснака Муслим Салихов чрез технически нокаут във втория рунд от срещата им на галавечерта „UFC on ABC 3“.

34-годишният азиатец бе на седмото небе от щастие след красивата си победа, но звездният му миг бе помрачен от сравнително новото правило на организацията, което забранява на състезателите да излизат или да развяват националните си флагове.

Китаецът, който или не бе наясно с новата разпоредба, или просто се опита да заобиколи нареждането, се разхождаше спокойно из Октагона с китайското знаме на гърба си, но служител на компанията се доближи до Джинлиан и набързо свали флага от раменете му.

Случката породи сериозна дискусия из интернет пространството, но за късмет на организацията инцидентът не създаде по-голям международен или политически скандал.

На бойците дори им бе забранено да се снимат с националните им знамена по време на фотосесиите след всеки мач, а предполагаемата причина за въвеждането на забраната през месец май е военния конфликт в Украйна.