Начало ММА UFC ще използва по-малки клетки за предстоящите си събития

UFC ще използва по-малки клетки за предстоящите си събития

UFC ще използва по-малки клетки за предстоящите си събития
0

Бившият рефер в UFC и настоящ анализатор в Белатор – Джон Макарти разкри защо от UFC са предпочели да използват по-малки клетки за предстоящите събития в UFC APEX.

„Големия“ Джон сподели, че това решение на компанията е продиктувано от факта, че по този начин битките ще бъдат по-динамични и изпълнени с екшън и бойците няма да имат толкова място за отстъпление и почивка.

Най-комерсиалната организация за смесени бойни спортове се завръща този уикенд в съоръжението UFC APEX, коетосе намира в Лас Вегас. Това е същото място, където се провеждат „Претендентските серии на Дйна Уайт“.

Embed from Getty Images

Сега обаче от организацията са решили да не вкарват оригинален близо 9-метров“Октагон“, а да оставят този, който е с размери малко над 7.50 м.

Хората в UFC знаят, че могат да вкарат 9-метрова клетка в „APEX“ сградата, но предпочитат по-малкия, защото според тях така ще има повече екшън„, написа Макарти, който дълги години бе отлично запознат с вътрешните работи на компанията.

„По принцип бойците предпочитат да се бият в 9-метровия „Октагон“, защото там имат повече място. Този, който е с размери 7.62 м дойде от WEC (World Extreme Cagefighting) и Джо Силва се влюби в него. Просто предпочитания„, допълни бившият рефер.