Начало ММА UFC уволни Диего Санчес
0

UFC уволни Диего Санчес

UFC уволни Диего Санчес
0

Причината за отмяната на битката между Доналд Сероне и Диего Санчес в UFC на ESPN 24 е уволнението на победителя от първия сезон на TUF от UFC.

Ветеранът обяви уволнението си от организацията в социалните мрежи, а по-късно тази информация беше потвърдена от представители на UFC.

Източници, близки до ситуацията, съобщават, че причината за уволнението на Диего Санчес от UFC е личен конфликт между боеца и организацията. Ден по-рано Санчес публикува два видеоклипа в социалните си мрежи, които показват как неговият треньор Джошуа Фабия подава жалба до групата за коментари на UFC за неуважителни забележки към неговия подопечен.

Диего Санчес с последен двубой в UFC

39-годишният Диего Санчес е провел 32 битки в UFC за 16 години, спечелвайки 19 победи и претърпявайки 13 поражения. През декември 2009 г. Санчес направи неуспешен опит да вземе UFC титлата в лека категория от Би Джей Пен, губейки от действащия тогава шампион с нокаут в пети рунд.

Диего Санчес води последната си битка под знамето на организацията през септември 2020 г., губейки с единодушно решение от Джейк Матюс .