Начало ММА UFC звездата Дъстин Порие е хоспитализиран със стафилококова инфекция

UFC звездата Дъстин Порие е хоспитализиран със стафилококова инфекция

UFC звездата Дъстин Порие е хоспитализиран със стафилококова инфекция
0

Претендентът за титлата в лека категория Дъстин Порие е хоспитализиран със стафилококова инфекция и лекарите правят всичко по силите си да решат проблема медикаментозно. Само няколко седмици след победата на американеца срещу коравия Майкъл Чандлър в Ню Йорк, боецът е изпитал дискомфорт, който е наложил лекарска помощ.

Дъстин Порие в действие срещу Конър Макгрегър, в този двубой американецът отмъщава за предишната си загуба от ирландеца

„Ден 2 в болницата, нещата стават сериозни“, написа Порие в социалната мрежа Instagram.

Репортерът на ESPN Брет Окамото съобщи, че е успял да разговаря с боеца, който му е обяснил, че е получил стафилококова инфекция, която не се повлиява от антибиотиците през първите 24 часа. Порие е добавил, че се подлага на кръвни изследвания, които да дадат необходимите отговори.

Подобен проблем връхлетя бившия шампион в средна категория Робърт Уитъкър през 2018-а година. За всеобщо щастие лечението доведе до пълно възстановяване за него и надеждите на всички са това да се случи и с Дъстин сега.

Порие направи изключително силни представяния в октагона напоследък. Той победи Конър Макгегър, а при последния си двубой успя да приложи задушаваща техника на Майкъл Чандлър, което определено не беше част от прогнозите преди битката. В момента боецът е със статистика от 29 победи и 7 загуби, а последните му два неуспеха са срещу доминантните Чарлз Оливейра и прекратилия кариерата си неотдавна Хабиб Нурмагомедов. При двубоя с дагестанеца мнозина смятаха, че Порие е способен да поднесе изненада, когато успя да приложи много плътно душене, но шампионът устоя и излезе от ситуацията.

тагове: