Начало ММА Уитакър се изкачва в ранглистата след успеха над Гастелъм

Уитакър се изкачва в ранглистата след успеха над Гастелъм

Уитакър се изкачва в ранглистата след успеха над Гастелъм
0

Робърт Уитакър прогресира в общата класация на UFC – „pound for pound“ след като спечели категорично срещу Кевин Гастелъм в главния сблъсък на събитието UFC Vegas 24.

Уитакър се изкачи с 2 позиции и от днес заема 11-а. Неговият противник въобще не е част от топ 15 в тази класация.

Промяна има и в класирането на Джъстин Гейджи. Американецът, който е втори претендент в лека категория, загуби позиция и от днес е под номер 11.

Няма други промени в топ 15 на „pound for pound“.

Лидер е бившият шампион в лека -тежка категория и настоящ боец в тежка – Джон Джоунс. Той е следван от носителя на пояса в полусредна категория – Камару Усман, а трети е Александър Волкановски, който държи колана в категория „перо“.

В ранглистата в средна категория няма промени като Уитакър е първи претендент на шампиона Израел Адесаня, а Гастелъм запази 8-о място.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".