Начало ММА Уотърсън надви Хил в главния мач на UFC Вегас 10 (ВИДЕО)

Уотърсън надви Хил в главния мач на UFC Вегас 10 (ВИДЕО)

Уотърсън надви Хил в главния мач на UFC Вегас 10 (ВИДЕО)
0

Главното събитие на UFC Вегас 10 между Мишел Уотърсън и Анджела Хил ще остане в историята на дивизия „сламка“ при жените като един от най-качествените мачове от доста време насам.

Битката, която продължи пълни 25 минути, бе изключително равностойна и победата можеше да бъде присъдена и на двете, но в крайна сметка съдиите отсъдиха за Уотърсън.

34-годишната Уотърсън победи чрез неединодушно решение (47-48, 49-46 и 48-47), като този триумф я върна на пътя на победите след като записа две последователни загуби в последните си срещи.

35-годишнаъа Хил започна по-агресивно и налагаше темпото в първите два рунда, пласирайки повече попадения. В третия рунд обаче, нещата се обърнаха и Уотърсън успя да пренесе играта на земята, установявайки контрол над събитията.

„Карате красавицата“ направи и единствения си успешен тейкдаун в мача в третата част от 18 опита, не позволявайки на Хил да си поеме дъх за дълго време.

Случилото се в третия рунд даде своя белег и в заключителните части на двубоя Хил бе по-изморената състезателка и атаките ѝ не бяха толкова остри.

Четвъртата част започна с нов опит на Уотърсън за събаряне, но Хил съумя да се защити и да нанесе няколко удара в главата на съперничката си.

До края на мача и двете участнички не спряха да влизат на размени и да търсят победата чрез игра на краката си, но Уотърсън бе по-бърза и прецизна в атаките си, което в крайна сметка и гарантира успеха.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.