Начало ММА Уралския Хълк с тежко следващо препятствие в ACA (СНИМКА)

Уралския Хълк с тежко следващо препятствие в ACA (СНИМКА)

Уралския Хълк с тежко следващо препятствие в ACA (СНИМКА)
0

Иван Щирков „Уралския Хълк“ ще има труден следващ съперник в клетката на Absolute Championship Akhmat – ACA. Руският боец ще спори с Леонардо Силва на събитието ACA 137, което ще се проведе в Краснодар на 6 март. Двубоят е в полутежка категория. Двамата са близко в ранглистата като Щирков е 2-и, а Силва е 4-и. Успех, на който и да е от двамата би означавало доближаване до сблъсък за шампионския пояс с Муслим Магомедов.

Уралския Хълк се завърна с успех над Артур Астахов с нокаут в първия рунд в един от основните двубои на събитието ACA 131, което се проведе в Москва, Русия в началото на ноември. Той има баланс от 19 победи, 1 равенство и 2 загуби в ММА. Спечелил е 13 срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 5 след събмишън). През миналата година Щирков надделя и над Мурат Гугов и се намира в серия от 2 поредни победи.

Боецът стартира ударно професионалната си кариера в смесените бойни изкуства, записвайки 13 поредни успеха в рамките на по-малко от 3 години (между юни 2015 и февруари 2018 година).

Леонардо Силва е с баланс от 18 успеха и 5 поражения в ММА. 29-годишният бразилец е спечелил 13 срещи преди финалния гонг (9 с нокаут и 4 след събмишън). Силва е преминал през множество бразилски и международни организации по смесени бойни изкуства, а от миналата година е част от Absolute Championship Akhmat – ACA. В първия си сблъсък той падна от настоящия шампион Муслим Магомедов с решение на събитието ACA 120, състояло се в края на март 2021 година, но на 24 септември отбеляза дебютна победа в организацията, надделявайки с нокаут във втория рунд над Асюлжан Бакитжанули.