Начало ММА Хамзат бе предизвикан на битка в Бразилия
0

Хамзат бе предизвикан на битка в Бразилия

Хамзат бе предизвикан на битка в Бразилия
0

Непобеденият ММА боец Хамзат Чимаев бе предизвикан на битка в Бразилия от един от най-добрите бойци на „кариоките“ – Джилбърт „Дуриньо“ Бърнс.

Бърнс и Чимаев влизат в „словесни престрелки“ от доста време в Twitter, а последната нападка дойде от страна на бившия претендент за титлата при 77-килограмовите. „Дуриньо“ предизвика Чимаев на битка в родината му, като изтъкна, че иска да се бори с Хамзат и битката да бъде в пет рунда.

Отговорът на чеченецът не закъсня, който изрази съгласието си в коментарите под поста.

Бърнс (20-4) се завърна към победите, след като надделя над Стивън Томпсън със съдийско решение на събитието UFC 264. Преди това майсторът на бразилското джу джицу бе спрян с ТКО в битката му за титла с Камару Усман.

Непобеденият в десет професионални двубоя Хамзат Чимаев за последно стъпи в клетката през октомври, 2021-а. Тогава той отказа китаеца Ли Джинглиан още в първия рунд. Това бе завръщане на Хамзат след дълго боледуване от COVID-19. В UFC той може да се похвали с три поредни победи в първия рунд от общо четири двубоя.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".