Начало Таекуондо Таекуондистите ни на важен лагер в Москва

Таекуондистите ни на важен лагер в Москва

Таекуондистите ни на важен лагер в Москва
0

Националният отбор на България в олимпийското таекуондо замина за подготовка в Москва. Тимът ни ще остане в руската столица до 26-ти януари и ще има възможност да тренират с бойци от Русия, Украйна, Молдова, Египет, Йордания, Судан и Сирия.

Селекционерът Фарзад Золгхадри избра група от 10 състезатели – Божидар Аврамов, Калоян Бинев, Александър Джорджев, Христо Богданов, Християн Георгиев, Илина Иванова, Николет Костова, Александра Георгиева, Михаела Костадинова и Мартина Атанасова. В треньорският щаб е и един от най-успешните ни бойци в този спорт – Владимир Далаклиев, който ще помага със своя опит.

Лагерът в Москва е финален етап от подготовката на отбора преди участието в международните турнири от календара на Световната федерация. Той бе лично инспектиран и от  ръководството на Българска федерация Таекуондо в лицето на Слави Бинев и зам.-председателят на федерацията Георги Папазки.

В Москва двамата проведоха и среща с президента на Руската Таекуондо Федерация – Анатоли Терехов. На нея те се обсъдиха предизвикателствата пред бойния спорт през 2022, както и предстоящият олимпийски цикъл.

„БФТ дава страхотна възможност на нашите състезатели. Благодаря на председателя на Федерацията г- н Бинев и зам.-председателя г-н Георги Папазки, които осигуриха тази възможност. – сподели националният треньор Фарзад Золхадри. – Така можем да започнем годината с изключително силен тренировъчен лагер. Надявам се, че българският тим ще използва този шанс да тренира с едни от най-добрите пълноценно. Нашата цел е отличното представяне на предстоящите европейски, световни и международни първенства по пътя за Париж 2024.“