Начало ММА Усман отново се оказа непреодолимо препятствие за Ковингтън

Усман отново се оказа непреодолимо препятствие за Ковингтън

Усман отново се оказа непреодолимо препятствие за Ковингтън
0

Камару Усман записа пета поредна успешна защита на титлата си в полусредна категория на UFC. „Нигерийския кошмар“ отново победи Колби Ковингтън в главното събитие не UFC 268, което се проведе в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк, САЩ.

Близо две години след като Усман спечели първия мач чрез технически нокаут в петия рунд, сега победата за шампиона дойде след изиграването на пълните 25 минути. 34-годишният шампион се поздрави с единодушно решение (48-47, 48-47 и 49-46.).

Срещата не разочарова и двамата направиха качествена битка, която на няколко пъти можеше да приключи преждевременно.

Усман стоеше по-твърдо и нанасяше по-силните удари. Той разчиташе изключитлено много на уменията си в стойка, пускайки бързи и тежки леви прави, които отвориха аракда под дясното око на претендента в края на първи рунд.

Феновете можеха да станат свидетели на нокаут във втория рунд, който също отиде на сметката на Усман. Шампионът играеше от преден крак, а Ковингтън не смееше да влезе на размени. В края на частта Камару намери на няколко пъти опонента си с десни прави и леви крошета, изпращайки го на два пъти на земята.

На няколко пъти Колби понечи да събаря шампиона на земята, но Усман демонстрира отлична защита в тези моменти и не допусна опасност. 33-годишният „Хаос“ спазваше дистанция през по-голямата част от времето, но продължаваше да поема по-добрите попадения.

С течение на времето Ковингтън започваше да намира все по-чисто Усман, но именно когато трябваше да настъпи педала на газта, Колби усещаше контриращите крошета на шампиона, които го връщаха назад.

Най-добрите рундове за Ковингтън бяха последните два, в които броят на значителните удари от страна на двамата бе почти еднакъв. Именно в тези част Усман пое най-много попадения, като Колби започна да го намира и с комбинации.

„Кошмарът“ обаче показа желязна брадичка и рядко пъти оставаше Ковингтън ненаказан за скъсяването на дистанцията. В последния пети рунд реферът Дан Миралйота прекъсна мача заради бъркане в очите на претендента, но инцидентът бе прекалено незначителен за преждевременно спиране или наказание за Усман.

Така шампионът записа 15-ти пореден успех в UFC. Общата му статистика вече наброява 20 победи и 1 загуба.

Ковингтън пък записва третото си поражение в цялата си профи кариера и вече има 16 победи и 3 загуби.