Начало ММА Усман счупил ръката си три седмици преди реванша с Колби
0

Усман счупил ръката си три седмици преди реванша с Колби

Усман счупил ръката си три седмици преди реванша с Колби
0

Шампионът на UFC в „полусредна“ категория Камару Усман е стъпил в битка с Колби Ковингтън с тежка контузия. Двамата премериха сили в спор за пояса в дивизията на събитието UFC 268, а шампионът съобщава, че е счупил ръката си само три седмици преди двубоя с Колби.

„Повечето хора не знаят, но счупих ръката си преди битката. Счупих дясната си ръка три седмици преди реванша с Колби и не я ползвах до деня на двубоя. Чак когато започнах да загрявам за двубоя, започнах да използвам десни крошета и ъперкъти“, заяви Усман в подкаст.

Въпреки контузията, нигериецът успя да стигне до победата с единодушно съдийско решение след изиграването на пет рунда. Той споделя, че контузията се е случила по време на спаринг с неговия съотборник и бивш претендент за титла в UFC Джъстин Гейджи.

„Счупих ръката си в главата на Джъстин Гейджи по време на спаринг“, допълни носителят на пояса при 84-килограмовите.

Камару добави, че не е щастлив, че не е стигнал до нокаута, но предвид контузията му, това е разбираемо. Нa UFC 268 Усман защити титлата си за пети път. През 2021 има три победи, от които две с нокаут (над Хорхе Масвидал, Джилбърт Бърнс)

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".