Начало ММА Валентина Шевченко убедена, че ще има трилогия с Нунеш
0

Валентина Шевченко убедена, че ще има трилогия с Нунеш

Валентина Шевченко убедена, че ще има трилогия с Нунеш
0

Валентина Шевченко продължи изключителното си представяне в UFC с поредна убедителна защита на титлата си в категория „муха“, нокаутирайки в началото на третия рунд първата в ранглистата на претендентките Кейтлин Чукагян.

Шевченко обясни, че продължава да изпитва същата амбиция да се бие и няма претенции за следващите си съперници, а мечтаната трилогия с Аманда Нунеш определи за „сигурна“.

„На този етап от кариерите ни с Аманда вече не става въпрос за това дали аз искам трета битка или тя я иска. Трилогия ще се случи със сигурност, просто не мога да кажа още кога. Отворена съм за двубои с всяка една от следващите претендентки в ранглистата“, заяви Шевченко.

Силният човек в UFC Дейна Уайт не побърза да обещае на феновете въпросния трети епизод на съперничеството Шевченко – Нунеш.

Имаме най-великата жена в историята на ММА Аманда Нунеш, която е в най-горните категории („петел“ и „перо“). Имаме Валентина, която е на второ място след нея в исторически план и е шампионка в по-долната категория „муха“. Имаме и Вейли Жан в категория „сламка“, така че можем да направим много неща между тях трите, но засега бих искал всяка да остане в собствената си дивизия“, каза Уайт и допълни, че е много развълнуван от предстоящия двубой на Жан срещу Йоана Йеджейчик на следващата голяма галавечер UFC 248 на 8 март.

Нунес спечели със съдийски решения предишните си две битки с Шевченко – на UFC 196 през 2016-а и за титлата в категория „петел“ на UFC 215 през 2017-а.