Начало ММА Валентинов говори открито за алкохола, наркотиците и расизма, които едва не го съсипа (ВИДЕО)

Валентинов говори открито за алкохола, наркотиците и расизма, които едва не го съсипа (ВИДЕО)

Валентинов говори открито за алкохола, наркотиците и расизма, които едва не го съсипа (ВИДЕО)
0

Георги Валентинов е тръгнал по пътя към изкуплението, след като кариерата му в смесените бойни изкуства претърпя невиждана досега турбуленция. В момента той навлиза в решителния етап от подготовката си за своя дебют в BKFC, но без да е забравил всички трудности, през които е минал, за да се добере до своя втори шанс.

Не се страхувам и срамувам да говоря за проблемите си. Най-големият грях и проблем е да си мислиш, че нямаш проблем. Да мислиш, че винаги ти си правият. Психологът ми помогна как да се справя с импулсите. Импулсът, когато ми се приходи на дискотека, пие ми се алкохол и да вземам наркотици“, споделя Валентинов пред „Спортната джунгла“.

Какво съсипа MMA кариерата на Георги Валентинов (ВИДЕО)

През 2019 г. името му бе замесено в един от най-големите расистки скандали у нас, когато английският национален отбор по футбол гостуваше в София за европейска квалификация. Тогава той бе в сектора с фен-фракцията „Hooligans From Sofia“, която е известна именно с провокативното си поведение по стадионите. Обиди по адрес на английските играчи станаха повод за сериозно наказание към БФС, а в последствие Георги стана едно от лицата на инцидента. Всичко това в момент, в който бе подписал договор с Bellator и се готвеше за своя официален дебют в една от най-големите MMA вериги в света. Организацията обаче прекрати едностранно контракта му и оттам спортната му кариера стигна до задънена улица.

Последваха много тежки години за него и период без състезания. Появата му в риалити предаването „Сървайвър“ се оказа крайъгълен камък, за да поеме отново по правилния път и днес той изглежда готов, за да се завърне в спорта. На 17 ноември ще се качи на сцената на BKFC в столицата за двубой с голи ръце срещу Боян Косендар.