Начало ММА Робърт Уитакър все още не може да преодолее загубата от Дрикъс Ду Плесис

Робърт Уитакър все още не може да преодолее загубата от Дрикъс Ду Плесис

Робърт Уитакър все още не може да преодолее загубата от Дрикъс Ду Плесис
0

Изминаха повече от два месеца, откакто Робърт Уитакър претърпя зашеметяваща загуба от Дрикъс Ду Плесис на UFC 290 , но това е нощ, която бившият шампион няма да забрави скоро.

Не мисля, че съм го преодолял, защото ме ядоса,” призна Уитакър наскоро в The MMA Hour . „Това беше вечер, в която не се появих да се бия, и това не ми харесва. И не искам да го преодолея, защото го използвам като гориво. Просто се затварях във фитнеса, тренирах се, за да бъда по-добър, просто да стигна до следващото ниво.

32-годишният Уитакър беше сериозен фаворит за победа над Ду Плесис и за трети двубой срещу вече бившия шампион на UFC в средна категория Израел Адесаня и има защо. Уитакър може да има 0-2 срещу Адесаня, но той влезе в UFC 290 с перфектен рекорд от 12-0 в UFC. Победа на UFC 290 трябваше да бъде последната стъпка на Уитакър към спечелването на последен шанс за отмъщение. Но след това Ду Плесис разби Уитакър за по-малко от два рунда.

Всичко, което знам е, че беше гаден начин да получиш ритник в задника“, добави той. „Това е нещо, което ще оформи остатъка от моята кариера и знаете ли, по-добре сега, отколкото по-късно.“