Начало ММА Веласкес пледира невинен
0

Веласкес пледира невинен

Веласкес пледира невинен
0

Бившият световен шампион на UFC в тежка категория Кейн Веласкес пледира невинен по обвиненията в опит за убийство, отправени срещу него. Легендата бе арестуван на 28 февруари, след като преследва и стреля с пистолет по кола, с трима души в нея. Един от тях бе Хари Гуларте, срещу когото има повдигнати обвинения че е блудствал с 4-годишния син на Веласкес.

Бившият шампион направи своята пледоария в съда в Сан Хосе, а първият етап от делото ще бъде на 26 септември. Магистратите обаче отказаха да пуснат Веласкес под гаранция и той ще остане в ареста, докато тече процесът.

В резултат на решението, адвокатите на легендата изказаха остро несъгласие с лишаването от свобода на техния клиент. Както и с това, че самият Гуларте не е привикан за разпит. „Този човек е фундаментален за цялото дело. Отказването от неговото изслушване е неоснователно. Преструваме се, че той не е част от случая и сякаш не съществува. Това е абсурдно и напълно нечестно спрямо г-н Веласкес“, коментираха неговите адвокати.

Юристите, които защитават бившия шампион, също така не разбират и причините, поради които Гуларте е бил пуснат от ареста през февруари, без парична гаранция, а в същото време Веласкес е задържан.

Припомняме, че скандалният случай включва не само сина на Кейн, но и други деца. Те са били принуждавани да опипват Гуларте, а той самият също ги е докосвал по гениталиите, докато са били в детската градина, собственост на майка му. Веласкес е нападнал въпросният мъж, малко след като е пуснат от ареста. Той бе подкрепен от много свои колеги, сред които и Благой Иванов-Багата, които призоваха за освобождаването му.