Начало ММА Конър донесъл над $1 милиард на UFC
0

Конър донесъл над $1 милиард на UFC

Конър донесъл над $1 милиард на UFC
0

UFC се нуждае от Конър Макгрегър много повече, отколкото „Ноториъс“ от организацията. Ако не вярвате, че този извод е верен, то вижте цифрите, които личат от графиката по-долу.

Оказва се, че ирландецът, който миналата година влезе във „Форбс“ като милиардер, е осигурил невероятни приходи на Дейна Уайт и неговата верига. При това става въпрос за наистина крупни суми.

9-те най-касови двубоя на Конър са генерирали сума, в размер на 1 милиард долара от платени гледания, само в САЩ. Общата цифра показва 13.5 милиона, при средна цена от 75 долара на приемник. За сравнение, той самият е заработил 181 милиона от тези платени канали, като процент от въпросните приходи. Сумите са неофициални, но са приблизително точни, съобщават отвъд океана.

Най-гледаната битка на Макгрегър през годините в UFC, е била тази с Хабиб Нурмагомедов. 2.4 милиона са платили, за да я гледат по телевизията. В своеобразната класация на десетте най-добре продадени сблъсъци в организацията, попадат още 7 двубоя на Конър, като първите 6 места са заети все от него. Едва на седмо място се нарежда мачът между Камару Усман и Хорхе Масвидал от UFC 251 с 1.3 милиона плащания в САЩ.

В този ред на мисли звучи наистина логично Дейна Уайт толкова отчаяно да иска да върне Конър в октагона. Без значение дали ще падне или ще победи, „Ноториъс“ гарантирано ще прикове вниманието върху себе си. А това означава и още много пари за UFC.