Начало ММА Ветеранът Майа задуши Бен Аскрен на UFC Сингапур

Ветеранът Майа задуши Бен Аскрен на UFC Сингапур

Ветеранът Майа задуши Бен Аскрен на UFC Сингапур
3

Демиан Майа обърна тотално хода на мача и победи Бен Аскрен в главното събитие на UFC Fight Night Сингапур. Бразилският ветеран задуши бившия шампион на „Белатор“ и ONE FC с реър нейкед чоук.

Мачът започна със скучни опити за размени в стойка. Едва в края на първия рунд логичното се случи и някой от двамата пренесе играта на земя. Това бе Аскрен, на чиято сметка отиде първият тейкдаун, а последната минута от частта премина на един дъх.

Рунд №2 отново стартира с размени, а значителните удари бяха в полза на Майа. След едно от инкасираните попадения обаче ветеранът пусна кръв. Бен Аскрен показа много интересни ъперкъти с дясната си ръка, нетипични за предишните мачове с негово участие. Майа започна да се огъва под непрестанните атаки на къдравия боец. Вторият тейкдаун също отиде на негова сметка. Подобно на първата част отново играта на земя предложи зрелище на публиката в Сингапур.

Третата част започна с нов прекрасен тейкдаун за Аскрен. Майа този път успя да се върне бързо в стойка, но вече изглеждаше доста задъхан. Последва още една офанзива и четвърти тейкдаун, но Демиан доказа защо е толкова голям ММА боец и шампион. Бразилецът, който имаше 8 победи с реър нейкед чоук в кариерата си, потърси врата на Бен Аскрен. След отчаяни опити на Аскрен да се спаси от „пипалата“ на съперника си, не му остана нищо друго освен да се предаде! За няколко секунди дори загуби съзнание, а изтощеният до край Майа намери сили и спортсменски го обърна по корем.

Така въпросите пред Бен Аскрен и бъдещето му в UFC стават все повече и повече. Дойде без нито една загуба и с много силни думи в организацията, а вече има 2 на сметката си. В миналия мач Хорхе Масвидал се подигра с него, нокаутирайки го за 5 секунди.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.