Начало ММА Владимир Путин ще поздрави лично Хабиб за успеха

Владимир Путин ще поздрави лично Хабиб за успеха

Владимир Путин ще поздрави лично Хабиб за успеха
0

Хабиб Нурмагомедов е получил покана от Владимир Путин за втора среща между двамата. Тя е по случай страхотния успех на дагестанския боец в UFC.

Новината беше съобщена в официалния профил на боеца във Facebook.

„Да, президентът заяви, че определено ще се срещне с Хабиб, когато боецът е готов и пандемичната ситуация няма да бъде на върха“, потвърди Дмитрий Песков, който е говорител на Кремъл.

Първата им среща беше през 2018 година, след успеха на Нурмагомедов над Конър Макгрегър.

Припомняме, че „Орела“ победи Джъстин Гейджи със събмишън във втория рунд в главния двубой на събитието UFC 254, с което обедини титлите в лека категория.

След сблъсъка Нурмагомедов увеличи серията си на 29 победи в 29 срещи в ММА (8 успеха с нокаут и 11 след събмишън), но реши и да се откаже от активна спортна кариера.

Тези дни Хабиб се превърна и в първият руснак, изкачил се до първата позиция в най-престижната ранглиста на UFC – „pound for pound“.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".