Начало ММА Волкановски анализира феноменалната защита от събмишъните на Ортега

Волкановски анализира феноменалната защита от събмишъните на Ортега

Волкановски анализира феноменалната защита от събмишъните на Ортега
0

Александър Волкановски сподели какво е изпитал при заключената гилотина от Браян Ортега. Австралиецът с македонски корени се измъкна по чудо от здравата хватка, а след това победи големия си съперник.

Това беше поредната защита на титлата в UFC за един от най-доказаните шампиони в ММА.

„Гилотината беше много стегната, много дълбока“, започна анализа си Волкановски.

„Опитах се да си открия повече свободно място около врата, винаги това е първото нещо, което се предприема при толкова стегнат захват. Той сътвори всичко като от учебник, движението с краката беше от световна класа. Всичко стана много бързо, позиционирането беше перфектно“.

„Обичайно хората ми правят хватката, а докато я заключат аз вече съм се извъртял, така че да се измъкна веднага. Той не ми остави такъв шанс. Буквално се опазих на косъм, осъзнах как няма да мога да си измъкна пространство и започнах да избутвам ръката му, само нея можех да освободя.“

„Започнах да виждам различни цветове, тотално загубих приток на кислород и отчаяно със сетни сили изблъсках ръката му в точния момент. В този момент си дадох сметка, че след секунди ще съм аут. Освободих си брадичката и той искаше да промени захвата. Само малко ми трябваше да се измъкна, за да обърна напълно нещата. Аз знаех, че се е изхабил на 100%, стискаше ме с цялото си тяло. Беше влошил цялата си сила и енергия в тази гилотина, след това стана мой“, допълни Алекс Волкановски.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.