Начало ММА Волкановски показа защо е истинският шампион на UFC 290

Волкановски показа защо е истинският шампион на UFC 290

Волкановски показа защо е истинският шампион на UFC 290
0

Поредна защита на титлата в категория до 66 колограма за Волкановски!

Битката за титлата в категория „перо“ между шампиона Александър Волкановски (26-2 MMA, 13-1 UFC) и временния шампион Яир Родригес (16-3 MMA, 10-2 UFC), бе главната на UFC 290!

Тази сутрин австралийският шампион успя да възвърне своята власт в категорията и да обедини титлите отново. Все пак, „Ел Пантера“ е един от най-изкусните и талантливи бойци, които някога са стъпвали в октагона. Гордият мексикански претендент се отличава значително от обичайната форма на смесените бойни изкуства, той все още е загадка след 10 години участие в UFC и остава опасен независимо от това колко уморен изглежда.

Двамата бойци стартираха плахо първият рунг, като спазваха дистанция. В края Волкановски се отчете със събаряне и добър контрол на земята.

По време на вторият рунд, Волкановски нанесе по-точните и по-качествени удари. Също така се отчете с 3 тейкдауна и отново добър контрол на земята.

В третия рунд Волкановски нанесе непозволен удар с глава в брадичката на Родригес но реферите прецениха, че в удара е нямало умисъл. Малко след това Родригес тръгна смело напред, но бе неприятно засечен от левия юмрук на Волкановски, от където тругнаха неприятностите за него, който отново бе съборен на земята, откъдето последва дъжд от удари в главата на му и рефера прецени да приключи срещата.

тагове: