Начало ММА Волкановски срещу победителя от Оливейра – Махачев

Волкановски срещу победителя от Оливейра – Махачев

Волкановски срещу победителя от Оливейра – Махачев
0

Александър Волкановски ще търси величието като пожела победителя от сблъсъка за овакантения пояс в лека категория между Чарлз Оливейра и Ислам Махачев.

Мачът между Оливейра и дегестанеца беше обявен официално вчера, а Волкановски вече запази следващия мач на по-добрия от двамата. В Туитър акаунта си той сподели поста на UFC и написа „Взимам победителя!“

Волкановски изяви подобно желание още след защитата си срещу Макс Холоуей преди две седмици. Австралиецът беше безпощадно добър и сподели мнение, че може не само да спечели титла в горната категория, но да защитава и двата колана, докато ги държи едновременно.

Дейна Уайт одобри напълно подобно действие от страна на Волкановски и каза, че не е проблем подобен мач да се организира.

„Абсолютно. Защо не?“ каза шефът на UFC. „Той доминира своята категория и изглеждаше перфектно. Ако се реши на подобен ход ще му дам мач за титлата директно. Шампион срещу шампион. Ще е страхотно!“

Шампионът също така претърпя операция на палеца си, който счупи още във втори рунд в срещата си с Холоуей. Това ще го извади от игра за няколко месеца и тази пауза е възможно да пасне идеално с намеренията на Дейна Уайт да изправи Яир Родригес срещу Джош Емет за междинен пояс в категория перо. Така Волкановски ще има време да се бие в лека категория, а след това да се върне обратно надолу за да се бие с носителя на временния колан.

тагове: