Начало ММА Волкановски разби Макс Холоуей с една ръка

Волкановски разби Макс Холоуей с една ръка

Волкановски разби Макс Холоуей с една ръка
0

Александър Волкановски приключи с лекота трилогията си срещу Макс Холоуей. В третата битка шампионът на UFC в категория „перо“ демонстрира огромна разлика в класите и надигра с 50-45, 50-45, 50-45 претендента.

„Той става все по-добър с вски изминал мач“, обявиха анализаторите веднага след показното от Волкановски. Австралиецът разби лицето на съперника още в средата на третия рунд и за кътмена на хавайския страйкър беше непосилна задача да закърпи клиента си до последно.

Секунди след победата стана ясно, че ръката на шампиона е била счупена още в първия рунд.

В интервюто след триумфа пък Алекс предизвика Чарлс Оливейра и пожела статута на двоен шампион. След подобно представяне Дейна Уайт вече дори няма налични смислени претенденти в „перо“.

Ето как протече битката:

Първият рунд от подглавното събитие на вечерта не предложи особено много екшън във встъпителните му секунди. Бойците вече са играли два пъти и трудно могат да се изненадат. Две минути след началото дойде първата размяна – ляво кроше за десен прав. Малко повече от минута преди края на частта Алекс заби страхотна левачка и респектира претендента. Холоуей опита да бъде по-активен до края, но трудно пробиваше защитата на шампиона.

Волкановски започна по-уверено втория рунд. Минута след началото пласира добро дясно кроше. След това пренесе битката на клетката и вкара лактите в играта. Макс реагира като ужилен и веднага тръгна напред с прави. Шампионът се отдръпваше добре и хващаше хаваеца на контра. Броят на нанесените удари към края на втория рунд беше двойно повече за „Александър Велики“.

В началото на третия рунд лицето на претендента вече беше в кръв. Волкановски продължи да намира отговор за всички негови опити, като се придвижваше отлично и не оставяша шанс за Макс. Минута и половина преди края на частта нов тежък удар право в главата на хаваеца отекна в залата. След три рунда бившият носител на пояса все още нямаше никакви аргументи за връщането на титлата.

Макс пласира не лоша комбинация в началото на четвъртата част. Страйкърът опита да разнообрази играта си с удари със завъртане. Шампионът продължи да се защитава умело и парира наглед странен опит за тейкдаун от съперника. Холоуей пусна хай кик минута и половина преди края, но и тази част от арсенала му не донесе успех. С изтичането на 20 минути от началото цялото лице на хаваеца беше в кръв. „Трябва да търсиш нокаута“, посъветваха го от ъгъла му веднага след края на частта.

Играта на претендента все така не вървеше и в хода на петия рунд. Макс инкасира още удари, докато търсеше нокаута. Волкановски не отстъпи и за секунда от плана си за битката. В средата на последните пет минути от неговото лице също шурна кръв, но в сравнение с това на Холоуей ситуацията беше розова. До финалната сирена австралиецът изигра правилно тактически битката и заслужено ликува.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.