Начало ММА „Гробаря“ Адесаня взе още една душа в средна категория

„Гробаря“ Адесаня взе още една душа в средна категория

„Гробаря“ Адесаня взе още една душа в средна категория
0

Израел Адесаня защити титлата на UFC в средна категория в основното събитие на PPV галата под номер 276. Нигериецът победи Джаред Каноние с единодушно решение (50-45, 49-46 и 49-46) в претъпканата „T-Mobile Arena“ в Лас Вегас, Невада.

Изи със сигурност ще влезе в заглавията на всичи световни спортни медии с поредното си култово излизане. Този път той беше съпровождан от музиката на епохалния кечист „Гробаря“, като носеше урна с името на съперника си, както и марковата шапка.

Ето как се разви битката.

Двамата бойци спазваха дистанция в началото, като шампионът пускаше лоу кикове и не позволяваше на Каноние да го атакува отблизо. Изи се придържаше към тактическия си план, но за сметка на атракцията. Първите пет минути преминаха без особено екшън.

През втория рунд Адесаня започна да търси по-често главата на съперника. Шампионът се активизира и пусна няколко добри удари, като към средата на частта вече попаденията бяха 25-15 (11-1 в главата). Все пак фойерверките отсъстваха и публиката в Лас Вегас започна да се изнервя. 50 секунди преди края на частта играта беше прекъснаха за около минута заради бъркане в очите от страна на Изи. Съдията Хърб Дийн го предупреди да внимава. До края не се случи нищо особено, а след сирената прехвърчаха искри.

Каноние опита на два пъти тейкдаун – без успех. Въпреки че не свали шампиона на земята, успя да пласира добри попадения вследствие на опитите си. През тези пет минути видяхме и игра в клинч. Претендентът успя да неутрализира отличната техника на Изи, като го заби в клетката. Макар и да не беше много активен, записа ценни минути на контрол.

Адесаня направи корекции и започна по-уверено четвъртия рунд. Нигериецът бавно и методично трупаше преднина чрез отличните си страйкинг умения. Каноние видя накъде отива боят и отново заби съперника в клетката. Този път обаче отнесе няколко крошета и набързо Изи го разкара. Малко преди сирената Джаред опита атрактивен хай кик, но се размина с целта за малко.

Игра в стойка на размени от средна дистанция в началото на заключителните пет минути. В средата на рунда Каноние отново блокира Изи на клетката и работеше с колена и юмруци. Минута преди края претендентът заби хубаво кроше, но Адесаня бързо успя да се измъкне от ситуацията. На свой ред нигериецът атакува с отличен хай кик. Публиката не хареса видяното и с освирквания оцени представянето на двамата последните 25 минути.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.