Начало ММА Обявиха следващата „жертва“ на Адесаня
0

Обявиха следващата „жертва“ на Адесаня

Обявиха следващата „жертва“ на Адесаня
0

Шефът на UFC Дейна Уайт обяви кой ще бъде следващият, опитал да детронира Израел Адесаня. Роденият в Нигерия, но състезаващ се за Нова Зеландия боец направи своята четвърта поредна защита на световната титла в средна категория.

Той стигна до труден, но заслужен успех над Робърт Уитакър след 3:0 съдийски гласа. Представянето му не бе най-убедителното, което сме свикнали да виждаме. Въпреки това бе достатъчно, за да вземе втора победа над австралиеца след нокаута през 2019-а.

На този фон, малко след успеха на Адесаня, вече има и ясен нов претендент за трона му. Уайт посочи, че това ще бъде Джаред Каноние. Той участва в галавечерта UFC 271, където впечатли с успех над Дерек Брънсън с нокаут във втория рунд. Веднага след победата си, Каноние призова да му уредят битка с Адесаня и изглежда ще получи желаното.

Бях развълнуван да проследя развитието на този мач. За мен той бе наистина страхотен. Няма как да му откажа, призовавайки Израел“, коментира ситуацията Уайт.

Каноние предизвика Адесаня още преди началото на галавечерта. Той говори с шампиона след кантара, като за това призна и самият Израел.

Не успях да гледам в детайли мача му. Видях част от него. Но му казах, след като обяви, че иска мач с мен, че ако победи в неговия си двубой, ще го получи. Казах му: „Моля те, нокаутирай го, за да се изправя срещу свежо месо“, коментира Адесаня.