Начало ММА UFC 276 Адесаня – Каноние (НА ЖИВО)

UFC 276 Адесаня – Каноние (НА ЖИВО)

UFC 276 Адесаня – Каноние (НА ЖИВО)
0

Израел Адесаня и Джаред Кононие оглавяват една от най-силните бойни карти в UFC за 2022 година. Двамата бойци ще решат спора за титлата на организацията в средна категория.

В същото време Александър Волкановски и Макс Холоуей ще завършат своята трилогия за пояса в категория „перо“. Лас Вегас приема много други интересни битки, сред които Шон Стрикланд – Алекс Перейра, Педро Муньос Шон О’Мали и други.

На живо:

8:18 Победа за Израел Адесаня с единодушно решение – 50-45, 49-46, 49-46.

8:16 Игра в стойка на размени от средна дистанция в началото на заключителните пет минути. В средата на рунда Каноние отново блокира Изи на клетката и работеше с колена и юмруци. Минута преди края претендентът заби хубаво кроше, но Адесаня бързо успя да се измъкне от ситуацията. На свой ред нигериецът атакува с отличен хай кик. Публиката не хареса видяното и с освирквания оцени представянето на двамата последните 25 минути.

8:10 Адесаня направи корекции и започна по-уверено четвъртия рунд. Нигериецът бавно и методично трупаше преднина чрез отличните си страйкинг умения. Каноние видя накъде отива боят и отново заби съперника в клетката. Този път обаче отнесе няколко крошета и набързо Изи го разкара. Малко преди сирената Джаред опита атрактивен хай кик, но се размина с целта за малко.

8:04 Каноние опита на два пъти тейкдаун – без успех, но въпреки че не свали шампионата на земята, успя да пласира добри попадения. През третите пет минути видяхме и игра в клинч. Претендентът успя да неутрализира отличната техника на Изи, като го заби в клетката. Макар и да не беше много активен, записа ценни минути на контрол.

7:57 През втория рунд Адесаня започна да търси по-често главата на съперника. Шампионът се активизира и пусна няколко добри удари, като към средата на частта вече попаденията бяха 25-15 (11-1 в главата). Все пак фойерверките отсъстваха и публиката в Лас Вегас започна да се изнервя. 50 секунди преди края на частта играта беше прекъснаха за около минута заради бъркане в очите от страна на Изи. Съдията Хърб Дийн го предупреди да внимава. До края не се случи нищо особено, а след сирената прехвърчаха искри.

7:50 Двамата бойци спазват дистанция, като шампионът пуска лоу кикове и не позволява на Каноние да го атакува отблизо. Изи спазва отлично тактическия си план, но за сметка на атракцията. Първите пет минути преминаха без особено екшън.

7:37 Адесаня излиза под съпровода на музиката на великия „Гробаря“ от кеча. Отново страхотно шоу от страна на целия му екип.

7:33 Време е за основното събитие на вечерта!

7:24 Титлата е защитена – победа с единодушно решение за Алекс Волкановски – 50-45 х3.

7:21 Играта на претендента все така не вървеше и в хода на петия рунд. Макс инкасира още удари, докато търсеше нокаута. Волкановски не отстъпи и за секунда от плана си за битката. В средата на последните пет минути от неговото лице също шурна кръв, но в сравнение с това на Холоуей ситуацията беше розова. До финалната сирена австралиецът изигра правилно тактически битката и заслужено ликува.

7:15 Макс пласира не лоша комбинация в началото на четвъртата част. Страйкърът опита да разнообрази играта си с удари със завъртане. Шампионът продължи да се защитава умело и парира наглед странен опит за тейкдаун от съперника. Холоуей пусна хай кик минута и половина преди края, но и тази част от арсенала му не донесе успех. С изтичането на 20 минути от началото цялото лице на хаваеца в кръв. „Трябва да търсиш нокаута“, посъветваха го от ъгъла му веднага след края на частта.

7:08 В началото на третия рунд лицето на претендента вече е в кръв. Волкановски продължи да намира отговор за всички негови опити, като се придвижваше отлично и не оставяша шанс за Макс. Минута и половина преди края на частта нов тежък удар право в главата на хаваеца отекна в залата. След три рунда бившият носител на пояса все още няма никакви аргументи за връщането на титлата.

7:02 Волкановски започна по-уверено втория рунд. Минута след началото пласора добро дясно кроше. След това пренесе битката на клетката и вкара лактите в играта. Макс реагира като ужилен и веднага тръгна напред с прави. Шампионът се отдръпваше добре и хващаше хаваеца на контра. Броят на нанесените удари към края на втория рунд е двойно повече за „Александър Велики“. Холоуей трябва да прави сериозни корекции в играта си.

6:56 Първият рунд от подглавното събитие на вечерта не предложи особено много екшън във встъпителните му секунди. Бойците вече са играли два пъти и трудно могат да се изненадат. Две минути след началото дойде първата размяна – ляво кроше за десен прав. Малко повече от минута преди края на частта Алекс заби страхотна левачка и респектира претендента. Холоуей опита да бъде по-активен до края, но трудно пробиваше защитата на шампиона.

6:45 Волкановски и Холоуей вече са в клетката.

6:26 Вездесъщ Перейра! Страховит нокаут от бразилеца в средата на първия рунд. Кикбокс легендата отстъпваше и изчакваше точния момент, за да може противникът му да се открие. Именно това се случи малко повече от две минути след началото, когато Алекс пусна брутално ляво кроше, с което директно приспа коравия Стрикланд.

6:24 Стрикланд и Перейра са готови за големия мач в средна категория.

6:06 Победа за Барбарена! ТКО в края на втория рунд след страхотни лакти в челюстта на Лоулър и отличен бокс.

6:01 Браян пусна много удари в първия рунд, въпреки че съперникът му вървеше напред в хода на целия първи рунд. Бившият шампион в полусредна категория също пусна няколко добри попадения, но размените бяха в полза на съперника.

5:56 Лоулър и Барбарена вече са в клетката – мачът започва.

5:40 Шон О’Мали не може да продължи, след като Педро Муньос му бръкна в окото във втория рунд – няма победител.

4:30 „Каубоя“ сложи край на великата си ММА кариера!

4:25 Джим Милър победи Доналд Серони със събмишън във втория рунд.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.