Начало ММА Хабиб Нурмагомедов: Някой ден ще загубя, затова до 2-3 години спирам

Хабиб Нурмагомедов: Някой ден ще загубя, затова до 2-3 години спирам

Хабиб Нурмагомедов: Някой ден ще загубя, затова до 2-3 години спирам
0

Шампионът на UFC в лека категория – Хабиб Нурмагомедов, призна за намеренията си да спре с големия спорт. Наскоро баща му обяви тези планове, а сега и „Орела“ потвърди думите, пише „MMA mania“.

Дагестанецът е от най-доминантните бойци в историята на смесените бойни изкуства.

„След 2, максимум 3 години ще спра. Най-добре след 2, защото не искам да се бия цял живот. Това е много трудно“, заяви Хабиб.

„Тепърва навлизат млади момчета, гладни за успехи. Да бъдеш непобеден и неуспорим е почти невъзможно – дори си е невъзможно. Можете да видите в историята. Ако погледнете всички звезди и в спорта: футбол, бокс, ММА и навсякъде – някой ден ще загубиш. Трябва да знаеш кога да спреш.“

Снимка: БТА

Наскоро баща му Абдулманап обяви, че „Oрела“ ще се бие до 30-ата си победа.

„Преди никога не съм мислил за такова решение, но сега почти съм там. Аз съм 28-0 и тъкмо навърших 31 години. Това не е прекалено много за този спорт, но съм сигурен, че ще приключа на 33 или 34. Затова сега съм се захванал здраво за работа“, заяви Нурмагомедов.

Най-вероятният му следващ съперник е Тони Фъргюсън.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.