Начало ММА Хабиб с план как да направи Махачев №1
0

Хабиб с план как да направи Махачев №1

Хабиб с план как да направи Махачев №1
0

Бившият световен шампион на UFC в лека категория – Хабиб Нурмагомедов има план как да направи своето протеже Ислам Махачев №1. „Орела”, както е известен легендата в октагона, оттеглил се с 29 поредни победи и нито едно поражение, бе в ъгъла на сънародника си при успеха му над Тиаго Моизес в четвъртия рунд на галавечерта в Лас Вегас.

Хабиб даваше напътствия на дагестанеца през цялото време, а след като видя задушаващата хватка нахлу в клетката и приветства показаното от Ислам. Махачев вече е в серия от осем поредни победи в UFC, където активът му е 9-1.

След двубоя Ислам вече е считан за един от претендентите за световната титла в категорията. Той самият изрази желание да се бие с Тони Фъргюсън и да го победи в името на своя треньор и идол Нурмагомедов.

Пред ESPN Хабиб е казал, че вижда сънародника си като фаворит за наградата за №1 на 2021 година. Според него, Махачев може да запише трети успех за този сезон, редом до тези над Моизес и Дрю Добър.

Хабиб ми разказа, че има план. Според него Ислам Махачев може да запише още една победа до края на годината, при това с нокаут или отказване. Така той ще стане Боец №1 на 2021-а. За да се случи обаче, той ще трябва да се справи с някое сериозно име. Освен това има и сериозна конкуренция в лицето на Усман, Морено и Нгану”, споделя Брет Окамото от ESPN.