Начало Видео Хабиб тренира напълно сам за UFC 249 (ВИДЕО)

Хабиб тренира напълно сам за UFC 249 (ВИДЕО)

Хабиб тренира напълно сам за UFC 249 (ВИДЕО)
0

Хабиб Нурмагомедов не спира да тренира за втората защита на пояса му. Въпреки пандемията, шампионът се подготвя под строги мерки заедно с неговия главен треньор Хавиер Мендес. Заниманията им се провеждат в „люлката на шампионите“ American Kickboxing Academy в Сан Хосе, Калифорния.

„Само Хабиб. Никой друг не може да влиза. Трябва да го пазим“, разкрива Хавиер Мендес пред ESPN.

ММА експертът добавя, че клубът му е последвал примера на хилядите други спортни клубове по света, които напълно са преустановили дейност. Единствените два часа от денонощието, в които залата му е отворена, са тези в които Хабиб тренира. Според Мендес Хабиб трябва да е подготвен независимо от обстоятелствата и без значение от опонентът, който ще застане пред него в клетката на UFC 249.

„Който и да е от топ бойците. Няма значение с кого ще се срещне Хабиб. Той тренира да се бие с някого, не е задължително това да бъде Тони“, категоричен бе Хавиер Мендес.

Наскоро президентът на UFC Дейна Уайт потвърди, че ще направи всичко по силите си, за да се състои битката между Хабиб и Тони, дори това да означава, че двамата гладиатори ще кръстосат ръкавици извън границите на САЩ. Мендес не е напълно убеден от това изказване, но се надява на най-доброто.

„Не знам дали Дейна Уайт ще успее да организира битката. Той не може да контролира правителства. Искам да се случи, но не знам дали е по силите му. На никого няма да му бъде платено, ако не се свърши работата“, завърши Мендес.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".