Начало ММА Хабиб: Хората не ме разбират
0

Хабиб: Хората не ме разбират

Хабиб: Хората не ме разбират
0

Хабиб Нурмагомедов коментира за пръв път решението си да се откаже от ММА.

“Орела” направи това по време на среща с държавния ръководител на Дагестан Сергей Маликов, като видео от срещата беше разпространено от руските медии.

“Този мач беше много различен. Емоциите бяха изключителни. Всичко беше напълно различно без баща ми. Предложиха ми срещата точно след като се случи. Решението да приема или откажа беше мое, никой не знаеше за това. Можех да се откажа или да се бия и да се откажа след мача. Сега казвам на хората около себе си, които не са съгласни с отказването ми, че и да се бях бил още 10 пъти, все някога трябваше да взема това решение. Можеше да стане когато съм на 32, 34, 35 години. Решението е тежко, защото през целия си живот се бия. Откакто се помня съм на тепиха. Трудно е да изоставиш нещо такова. Хората не ме разбират, но какво да се прави?”, каза Хабиб.

“Орела” допълни, че не е искал да разочарова феновете си, тъй като те имат високи очаквания към него, а събитията от последните месеци са му се отразили много зле.

“Имам много поддръжници, не само в Дагестан, но и в цяла Русия и по цял свят. Имам отговорност към тях, а тази отговорност ме притеснява. Имах сериозни контузии. Бях в болница за пет дни през септември. След това отново започнах да тренирам и си счупих пръста на крака. Думите, че човек трябва да превъзмогне себе си, са истина. Ако човек не се пречупи психически, ще е трудно да го пречупиш физически, защото умът се чупи преди костите”.

Instagram.com

Според непотвърдена информация, Нурмагомедов е бил в болница заради заушка

“Всичко, което ми се случи психологически преди мача, ми даде сили, които не мога да опиша. В и извън октагона, по време на свалянето на килограми и тренировките. Голям фактор за тази сила беше безрезервната подкрепа от феновете. С баща ми винаги се срещахме с фенове, когато пристигахме на някое летище. Този път решихме, че ще е по-добре да не се събираме с много хора. Искам да им благодаря за емоционалната подкрепа. Дагестан не винаги е показван с най-доброто си лице в телевизията и интернет, затова съм много горд когато победите ми носят позитиви за нашия народ”.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.