Начало ММА Хенри Сехудо бил пред отказване за срещата с Мораеш

Хенри Сехудо бил пред отказване за срещата с Мораеш

Хенри Сехудо бил пред отказване за срещата с Мораеш
0

Сериозна контузия за малко е щяла да провали участието на Хенри Сехудо (15-2) в битката за титлата в категория петел на UFC. Американецът взе пояса, след като победи Марлон Мораеш (22-6-1) чрез технически нокаут в третия рунд в главното събитие на UFC 238.

Оказва се, че новият шампион е влязъл в клетката с много сериозна травма на глезена. Той я е получил по време на тренировка във вторник и сериозно е обмислял да се откаже от двубоя.

„Първата вечер, когато пристигнахме тук в Чикаго, имаше един постелки на UFC, които бяха застопорени много лошо с тиксо, и когато стъпих върху една от тях, тя поддаде и аз навехнах глезена си. Да, слуховете, че съм контузен бяха верни. С екипа ми се опитахме да го скрием и по някакъв начин през седмицата да излекуваме травмата чрез провеждане на терапия. Въпреки всички трудности, аз отидох на битка, а противникът веднага започна да ме удря точно на болното място„, разказва Сехудо. Той посочва, че именно заради тази травма сега победата му е още по-специална.

Хенри Сехудо се превърна  и в едва четвъртия боец в историята на UFC, който едновременно държи два колана – в категория муха и петел.

„Това никога не е било моя цел – отбелязва  32-годишният американец и добавя. – Исках да спечеля Олимпийските игри и да стана шампион на UFC“, казва олимпийският шампион по свободна борба.

Сехудо показа учажение и към съперника си Марлон Мораеш. „Свалям шапка на Мораеш. Този човек е силен като стомана“, посочи шампиона в две категории на UFC.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.