Начало ММА Хуан Арчулета е новият шампион на Белатор (ВИДЕО)

Хуан Арчулета е новият шампион на Белатор (ВИДЕО)

Хуан Арчулета е новият шампион на Белатор (ВИДЕО)
0

Хуан Арчулета е новият крал на категория „петел“ в Белатор, след като през изминалата нощ „Испанеца“ надви Патрик Микс.

Главният двубой на събитието Белатор 246 бе за вакантната титла, а единодушната победа бе присъдена на Арчулета след изиграването на пълните 5 рунда (49-46, 48-47, 48-47).

33-годишният нов шампион започна по-предпазливо, като през по-голямата част от първия рунд той се защитаваше от опитите на Микс за събаряне.

Втората част започна с успешен тейкдаун на Микс, който продължаваше да лимитира всячески играта в стойка на Арчулета. Хуан все пак успя да нанесе няколко стабилни попадения на опонента си, докато двамата се бореха за надмощие на земята.

Третият рунд премина изцяло на крака, а това бе добре дошло за Арчулета, който демонстрира чудесни кикбокс умения.

27-годишният Микс за пръв път влизаше в 4-ти рунд в своята профи кариера и бе неприятно изненадан, когато този път той бе съборен на земята. Двамата обаче бързо се изправиха и Арчулета продължи с надмощието си в бокса, държейки под око опитите за тейкдаун на Микс.

В заключителната част гледката не се промени особено много. Умората бе видима в „Пачи“ Микс и Арчулета отново диктуваше всичко в клетката, нанасяйки прекрасни удари в тялото на Микс, чиито атаки бяха телеграфирани.

Така две години след дебюта си в Белатор, Арчулета вече е шампион в дивизия „петел“. Микс пък претърпя първа загуба в професионалната си кариера.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.