Начало ММА Как новата звезда Хамзат Чимаев започна кариерата си
0

Как новата звезда Хамзат Чимаев започна кариерата си

Как новата звезда Хамзат Чимаев започна кариерата си
0

Шведско-чеченскит боец ​​Хамзат Чимаев нашумя, след като записа две победи  за 10 дни по време на първите си стъпки в UFC.

Успехите над Джон Филипс и Рис Маккий го превърнаха в основния хит на 2020 г. Много хора вече виждат в него второто пришествие на Хабиб Нурмагомедов.

В Русия вече правят анализи на Чимаев и свалят шапка за неговата целеустремност. Той знае точно как да стигне от точка Б до точка А. Изчислява всяко свое движение предварително и това му позволява винаги да бъде една крачка напред.

Уайт недоумява защо Чимаев ще се бие във Вегас

В двете си битки в UFC Чимаев следва прост план: сваляне – притискане – победа. Той не дава почивка. Въпрос на време е неговият противник да се удави в дълбоки води…

През септември 2017 г., на турнира Fight Club Rush 1 в Швеция, Чимаев провежда първата си битка в ММА. Халед Лаалъм попадна под горещата ръка на Хамзат, който в крайна сметка го приключи във втория рунд, като извика, след като реферът спря: „Аллах Акбар!“

Чимаев изглежда като истински професионалист, въпреки факта, че това е само аматьорска битка. Той също така спечели две аматьорски битки, преди да дебютира като професионален боец ​​през май 2018 г. Преди да стане боец ​​на UFC и изведнъж да стане известен бързо, Хамзат записа 6 победи в 6 мача. Общо в ММА той има 11 битки, във всяка от които излезе победител не по-късно от втория рунд.

Чимаев: Скоро се завръщам и ще разбия някого (СНИМКА+ВИДЕО)

И преди да стане ММА боец, Чимаев се бори на солидно ниво. Той живееше срещу от зала за борба и за първи път стъпва на тепиха, когато е само на една година. От петгодишна възраст участва в състезания и впоследствие става член на чеченския отбор по борба.

В същото време Чимаев се изявява в турнири по джудо и самбо, въпреки че не се занимава усилено с тези спортове. В бойното самбо има четири битки. След като се мести в Швеция през 2018 г. той спечели златен медал на националното първенство по ММА, убедително побеждавайки своите съперници. Хамзат стана шведски шампион както в полусредна, така и в средна категория.

Всички големи битки за Чимаев тепърва предстоят, но дори президентът на UFC Дана Уайт отбелязва огромния му потенциал. Уайт наскоро заяви, че 26-годишният чеченец може би вече е готов за битка срещу шампиона в полусредна категория на UFC Камару Усман, когото много експерти виждат като доминиращ дългогодишен шампион.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.