Начало ММА Залезът на Крис Уайдман в UFC е на хоризонта
0

Залезът на Крис Уайдман в UFC е на хоризонта

Залезът на Крис Уайдман в UFC е на хоризонта
0

Крис Уайдман определено не стигна до резултата, който искаше миналата вечер в Бостън и сега има много въпроси относно бъдещето му в спорта.

Бившият шампион на UFC в средна категория премина при по-тежките (до 93 кг.), а там бе посрещнат от боец в Топ 5 на дивизията – Доминик Рейес. По-малко от две минути бяха нужни на Рейес, за да приключи двубоя, което беше ясен признак, че Уайдман бе „хвърлен на вълците“ прекалено рано. В интервюто след двубоя американецът беше колеблив относно бъдещето си, което е напълно разбираемо – той има 5 загуби в последните 6 двубоя.

Президентът на организацията, Дейна Уайт, заяви своята позиция за бъдещето на Уайдман със следните думи:

„Звучи ми, че той обмисля пенсиониране. С него трябва да проведем разговор на тази тема.“, заяви босът на UFC. Уайт подчерта, че дебютът на Крис в полутежка категория не е бил успешен и той трябва да се върне при по-леките, или да се пенсионира.

След като Уайдман отне титлата на Андерсън Силва, той я защити три поредни пъти, но Люк Рокхолд му нанесе първа загуба в кариерата. Оттам проблемите за Крис продължиха и извън клетката – той трябваше да се справи и с множество контузии.

След това изказване на Уайт и дългата медицинската почивка , която ще бъде определена за бившия шампион, изглежда най-добрият избор за него е да не прибързва в решението си за своето бъдеще.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.