Начало ММА Защо Русия мрази Хабиб Нурмагомедов?
0

Защо Русия мрази Хабиб Нурмагомедов?

Защо Русия мрази Хабиб Нурмагомедов?
0

Хабиб Нурмагомедов е уникален боец, който успя да постигне величие в областта на смесените бойни изкуства. Дагестанецът е първият руски боец, спечелил титлата на UFC. За това спортистът трябва да бъде похвален не само в родната си република. Но много руснаци са настроени враждебно относно „Орела“. Нека се опитаме да разберем защо.

Липсва култура както в общуването, така и в поведението
Дагестанецът винаги е обичал да обижда съперниците си или да коментира нещо, към което определено не би трябвало да има нищо общо. Той назоваваше съперниците си като „алкохолик“, „петле“, „гад“. Боецът многократно е заплашвал съперници да им „потроши лицето“, а Конър Макгрегър призова „да умре като воин, а не да бяга като пиле“. Важно е да се отбележи, че именно дагестанецът беше първият, който „нападна“ ирландеца, след една от победите си го нарече „пиле“. След битката с Макгрегър дори се изкачи над клетката на осмоъгълника и започна бой с щаба на ирландеца. По това време обкръжението на Хабиб атакува вече победения Конър отзад, като няколко души скочиха на един.

Можете също да си припомните как Нурмагомедов стана инициатор на конфликти с музикантите Егор Крийд и Тимати, как една от публикациите му в социалните мрежи отмени театралните представления и доведе до преследване на актьори и режисьор. Някои подчертават, чедагестанеца е един от онези, които виждат дори най-малките проблеми в другите, но не забелязват и огромните проблеми в себе си.

Хабиб не се бие за Русия
Журналисти и фенове на ММА отдавна са забелязали, че Хабиб никога не е влизал в клетка с руско знаме. Като цяло Нурмагомедов никога не е виждан никъде с руското знаме в ръце. Самият боец, не без емоции, отговаря на въпроси за този попод, опитвайки се да обърне внимание на факта, че в UFC той е именно като представител на Русия.

„Винаги излизам. Там, горе на екраните, се показва знамето на Русия. Всички в Америка, който не познават Дагестан, Чечения, Кавказ, ме наричат руснак. И, ако забелязахте , дори чужди бойци, които говорят за мен, всички казват, че съм руснак. Така че за тях ние сме една нация, за тях ние сме един народ. Най-важното е нашите хора руснаците да не се разделят. Като вие журналистите например да не ми задавате такива глупави въпроси“, каза веднъж Нурмагомедов.

Тъмно петно ​​в кариерата на Нурмагомедов или как съдиите дадоха победа на Хабиб
Резюмето на Нурмагомедов съдържа една изключително противоречива битка. Ако други съдии ръководеха този двубой, а сега боецът от Дагестан може би нямаше причина да се хвали с идеалния си рекорд от 29-0. Това е втората му битка в UFC.

Това се случи на 7 юли 2012 г. в Лас Вегас на големия турнир UFC148, където Андерсън Силва имаше реванш с Чел Сонен в основното събитие. Нурмагомедов се срещна с изключително опитния бразилец Глейсън Тибау, чиято кариера в промоция # 1 продължи от 2006 до 2018. Нека се обърнем към фактите.

Хабиб надделя с единодушно съдийско решение и бе много щастлив, но в Русия са на мнение, че не е бил напълно убеден, че е спечелил. Отсъждането не се хареса и на феновете в залата и много от тях го освиркваха.

Коментаторът на UFC Джо Роган коментира решението с краткото, но смислено „Уау !!!“. Роган вярваше, че Тибау е спечелил битката. В последния трети рунд коментаторът заяви, че Нурмагомедов се нуждае от нокаут, за да спечели, но това не се случи.

Ако се вярва на Тибау, то Хабиб е признал, че всъщност не заслужава да спечели. Веднъж бразилецът каза, че той и Хабиб вече са приятели. Тибау казва на Нурмагомедов, че дагестанецът е загубил битката, на което отговорът е: „Да, може би е така“.

Монотонен скучен бой
Противниците на Нурмагомедов често обръщат внимание на факта, че всичките му битки се провеждат по един и същ сценарий. Поради превъзходството си в борбата, дагестанецът чука противника по гръб и вече там той довежда всичко до своя логичен финал. Като се има предвид майсторството в борческите умения, това се превръща в идеална рецепта за победа, но другата страна на медала е забавлението. На първо място, смесените бойни изкуства привличат с усъвършенствани техники, сложни трикове, нестандартно поведение. В битките при Нурмагомедов всичко това отсъства и публиката се уморява да гледа една и съща картина във всяка следваща битка.

LAS VEGAS, NV – JULY 7: (R-L) Gleison Tibau knees Khabib Nurmagomedov during their lightweight bout at UFC 148 inside MGM Grand Garden Arena on July 7, 2012 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images) *** Local Caption *** Khabib Nurmagomedov; Gleison Tibau

Загуба на тегло заради уникалната способност на организма
Хабиб се подвизава в лека категория, но обичайното му тегло значително надвишава границата на категорията. Активните състезания с тежести са извън разбирането на обикновените хора – Нурмагомедов може да си позволи такова нещо поради някаква уникална способност на тялото да възстановява около 10-15 кг. Малко бойци могат да се похвалят с нещо подобно. Преди битка дагестанецът получава осезаемо предимство пред опонента си по тегло. Мнозина смятат, че това не е съвсем справедливо и обръщат внимание, че по някаква причина Нурмагомедов не е искал да премине към по-висока категория.

Хабиб е далеч от руския манталитет
Спортистът е роден и израснал в Дагестан, където има 14 официални езика. Руският език се използва много малко в региона, когато Хабиб е млад. Въз основа на всичко това боецът говори лошо руски. Особеният характер на хората от Кавказ също оставя отпечатък. Хабиб неведнъж е публикувал детски снимки с оръжия, позволявал си съмнителни изявления.

Начинът на победител и феновете
Нурмагомедов, както беше споменато по-горе, обича да обижда съперници. В същото време самият той, когато беше критикуван за нежеланието си да намери начин да участва на UFC 249, промени собствените си версии няколко пъти, обърка се и накрая получи много обвинения. Той се оправда, че не може да напусне Русия, но много хора са на мнение, че това лесно можеше да се случи.