Начало ММА Жозе Алдо може да отсъства половин година след триумфа над Фонт

Жозе Алдо може да отсъства половин година след триумфа над Фонт

Жозе Алдо може да отсъства половин година след триумфа над Фонт
0

Бившият шампион на UFC в категория „перо“ – Жозе Алдо, записа третата си поредна победа в категория „петел“ през миналия уикенд, когато надви Роб Фонт в главното събитие на UFC Вегас 44.

35-годишният бразилец отново демонстрира невероятните си умения и след 5-рундова битка с американския си съперник съдиите му дадоха заслужена победа. Двамата сътвориха изключително интересен и здрав двубой, след които травмите и контузиите със сигурност не са една и две.

Именно това показват и медицинските наказания на Атлетическата комисия на щата Невада. Алдо и Фонт са двама от общо седем бойци, които може да пропуснат следващите 6 месеца.

Embed from Getty Images

„Белязания“ ще трябва да доказва, че множеството фрактури по лицето му са отминали. Алдо ще трябва да представи разрешение да се завърне в клетката от оториноларинголог (УНГ). В противен случай, южноамериканецът ще отсъства до 3-ти юни. Роб Фонт е в абсолютно същото положение.

Джамахал Хил и Джими Крут също ще трябва да доказват на комисията, че са здрави. Хил нокаутира Крут още в първия рунд от двубоя им, но и те може да се завърнат чак през идното лято. Хил ще трябва да покаже рентген на левия си лакът, докато Крут ще трябва да бъде сериозно прегледан и одобрен от оториноларинголог.

Останалите трима наказани са Брендън Алън, Душко Тодорович и Алонзо Менифийлд. Алън бе нокаутира от Крис Къртис във втория рунд на мача им от главната карта и американецът ще трябва да покаже снимки от рентген и ядрено-магнитен резонанс на лявата си ръка.

Тодорович надви Маки Питоло чрез техничекси нокаут в първия рунд, но сърбинът има проблеми с левия си крак и също ще трябва да показва рентген и ЯМР.

Менифийлд загуби от Уилям Найт чрез единодушно решение, а след срещата е установено, че лявото му коляно не е наред и той ще трябва да показва ЯМР на ставата си.