Начало Други Албена Ситнилска отказа да продава трофеите си

Албена Ситнилска отказа да продава трофеите си

Албена Ситнилска отказа да продава трофеите си
0

Една от най-титилуваните ни представителки в бойните спортове – Албена Ситнилска, се отказа от намерението си да се раздели с трофеите си. Наскоро многократната шампионка по таекуондо ITF и кикбокс (татами стилове) обяви на търг своите купи и медали, сред които наградата за „Златен пояс“ за най-добър боец при дамите за 2019 г, връчена от Националната асоциация на бойните спортове, както и шампионски пояс от елитната бойна верига SENSHI.

„Обявих ги за продан, защото изпаднах в затруднено положение, но имаше добри хора, на които съм ужасно благодарна, че ме разубедиха и помогнаха! – споделя Ситнилска в интервю за сайта Betenemy.com. –  Да, бях и още съм разочарована от това, че имам толкова години „пропилени” в спорта, печелене на толкова много медали в международен план, че толкова пъти съм развявала българското знаме и химнът ни е звучал заради мен, а държавата единственото нещо, което е направила е да изплати някой друг спечелен медал и то не винаги с пълната сума. Но е пропуснала да отбележи факта, че спортът за нас е и като работа и трябва да живеем от него… един вид държавни работници, но неподсигурени.“

От известно време многократната световна и европейска шампионка води индивидуални тренировки по таекуодо в клуб „Левски Ангели”, а скоро започва и с групови занимания и кондиционни тренировки. Освен това тя трупа опит и като каскадьор.