Начало Други Александър Куколя: Лагерите в България помогнаха на кариерата ми

Александър Куколя: Лагерите в България помогнаха на кариерата ми

Александър Куколя: Лагерите в България помогнаха на кариерата ми
0

Сърбинът Александър Куколя се чувства отлично по време на подготовките си в България. Сребърният медалист от Световното първенство по джудо в Будапеща от преди две седмици даде специално интервю за Boec.BG.

В него той отличи защо подготовките у нас са му толкова присърце, какво му харесва в родината ни, какви са очакванията му за Олимпийските игри в Токио 2020 и още.

„Бях за първи път в Камчия преди 2 месеца, когато се готвих за Световното първенство. Успях да се представя отлично на него и спечелих сребърен медал, макар да съм в тази категория от 6-7 месеца“, започна Куколя.

„Изкарах много пълноценна подготовка и затова сега се върнах отново. Всичко беше перфектно, базата ви е отлична“, сподели ни сръбската машина на финал след лагера си край родното черноморие.

„Трябваше ми да направя психологически и физически рестарт за Токио.“

„Организирах се, чувствам се свеж и подготвен. В момента се намирам в кулминацията на лагера си, здрав съм, заобиколен съм от страхотни хора. Отивам за най-високото стъпало – винаги се боря за златото. Трябва да съм първи“, заяви националът на Сърбия в категория до 100 килограма.

„Треньорът ми е мозъкът на целия процес. С него сме заедно от година и половина – резултатите са видими. За българските джудисти – идвам тук, за да търся спаринг партньори. Нашият спорт е контактен и ти трябва да се бориш с някого. Винаги съм много по-фокусиран, когато търся спаринги в чужбина.“

„Тук направих чудесни сесии с Ивайло (Иванов), Янислав (Герчев), (Борис) Георгеив и останалите великолепни джудисти, които ми помогнаха много.

„Бил съм 10 пъти на спортната ви база в Белмекен. Това не само е олимпийски комплекс, но се намира на 2000 метра над морското равнище, уникално е. Бях там десет пъти за по 20 дни, което прави общ престой шест месеца“, припомня си Куколя.

„Харесвам България. Тук хората са страхотни, лагерите са много пълноценни за кариерата ми и ще продължа да идвам.“

„Манталитетът е подобен на този в Сърбия, все пак сме съседи. Доволен съм от всичко тук и получвам точно това, за което идвам. Знам какво да очаквам и винаги го получавам тук. Благодаря на Бог, че след само 6-7 месеца в новата категория резултатите не закъсняха.“

„Не съм мислил срещу кого не искам да се изправя на татамито в Токио. А и не съм научил добре играта на много от съперниците си на 100 килограма, дори аз самият не отговарям на лимита в тази дивизия все още. За мен най-важно е да се концентрирам върху своето представяне. Ако играя добре и имам успешен ден, то без значение срещу кого се падам“, допълни Куколя в интервюто за нашата медия.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.