Начало Други Асоциацията на бойните спортове, клубове и треньори настояват децата да тренират (ВИДЕО)

Асоциацията на бойните спортове, клубове и треньори настояват децата да тренират (ВИДЕО)

Асоциацията на бойните спортове, клубове и треньори настояват децата да тренират (ВИДЕО)
0

Националната асоциация на бойните спортове отправи Отворено писмо към Министерство на младежта и спорта и министър Кралев по повод заповедта за забрана на лица под 18 години да тренират и да се състезават заради противоепидемични мерки. Решението влезе в сила от 27-ми ноември и засега ще продължи до 21-ви декември.

Писмото е подписано от всички 12 федерации, които членуват в Националната асоциация на бойните спортове. В тях тренират близо 50 000 състезатели в различни възрастови групи.

 

„Уважаеми г-н Кралев, министър на младежта и спорта,

Бихме искали да изразим своята позиция и молба към Вас да обърнете внимание при вземане на решенията, свързани с допълнителните мерки. Всички федерации членове на Национална асоциация на бойните спортове в България винаги са подкрепяли усилията на правителството в борбата срещу разпространението на COVID–19 и стриктно спазват всички разпореждания и протоколи.

Доказано е, че спортистите са в пъти по-устойчиви срещу разболяване, както и че спортът е не просто занимание в свободното време, а начин на живот. Повечето от спортистите, съдиите и официалните лица са тествани многократно във връзка с различните прояви в страната и извън нея. Следим в развитие какво се случва в световен мащаб и наблюдаваме, че спортът дори за миг не е спирал. Провеждат се спортни мероприятия при закрити врати без публика във всички възрастови групи.

Молим Ви да не допускате да бъдат затворени спортните зали. Това е единственото място, в което децата и възрастните имат възможността да изразходват натрупаната енергия в правилната посока и да укрепнат физически. Като отговорни хора и ръководители на организации, колегите заявяват, че всички мерки преди, по време и след тренировки ще се спазват стриктно.

Последно, но не и по значение – именно спортът е най-красивият посланик на страната ни по целия свят. Предстоят много Световни и Европейски първенства и спирането на спорта в България ще нанесе огромна щета за всички и ще ни постави в изключително трудна позиция месеци наред.“

Как спортът помага на малки и големи за справяне с COVID -19

В същото време и много български треньори настояха да се разреши спортът за деца у нас. Клубове от различни градове са отправили предложенията си към Здравното министерство, а според граждански организации ограничаването на децата също е несправедливо.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.