Начало Други Бивш боксов шампион: Марихуаната има много плюсове
0

Бивш боксов шампион: Марихуаната има много плюсове

Бивш боксов шампион: Марихуаната има много плюсове
0

Бившият световен шампион по бокс в супер средна категория Карл Фроч изрази подкрепата си за легализиране на канабиса по време на неочакван изблик в подкаста си.

Британецът и преди е забавлявал слушателите си с нестандартни теми, като вярването, че земята е плоска. Сега, говорейки за иконата Майк Тайсън, който отглежда и продава собствена марихуана в щата Калифорния, Фроч задълба в темата и сподели личен опит по нея.

„Страхотно е да го гледам как бизнесът му преуспява, знам, че си гледа трева някъде в САЩ. В Калифорния от няколко години е легално, и трябва да бъде, има много здравни ползи от нея. За съжаление, миналата година почина бащата на съпругата ми, и той беше на холистично лечение, включващо масло от канабис и други сурови храни. Основана на растения диета. Направих сериозно проучване по темата с канабиса и за мен той е голям плюс. Хората вече осъзнавата това и правителството го разбира и се присъединява към тях. Може и да се навлезе в теории на конспирацията, но не можеш да патентоваш марихуаната, защото е естествена субстанция, расте от Майката земя. Затова и много компании отказват да правят опити и да инвестират милиони, защото не могат да сложат името си върху нея. За съжаление отне много години, докато това се осъзнае. На хората с множествена склероза им помага, с деменция и други болести, които засягат моторните неврони и централната нервна система. Успокоява ги, помага срещу възпаленията, отпуска хората и има изключително много здравни ползи“, каза Фроч.