Начало Други Бивш треньор на Конър осъден за предумишлено убийство
0

Бивш треньор на Конър осъден за предумишлено убийство

Бивш треньор на Конър осъден за предумишлено убийство
0

Джонатан Дарган, бивш треньор на Конър Макгрегър, беше признат за виновен по обвинение в предумишлено убийство.

Ирландецът е виновен за смъртта на работещия за „Гинес“ Пади Мълали, когото е нападнал пред жилищна сграда през март 2016 г. Мълали е бил придружаван от свой приятел, когато двамата са се опитали да се намесят в скандал между Дарган и приятелката му. В резултат на това ММА треньорът го е ударил в главата няколко пъти с юмруци. Дарган изрази съжаление за случилото се пред съда, а адвокатът му заяви, че клиентът му поема пълната отговорност за смъртта на жертвата, но не я е искал. Веднага, след като е разбрал, че Мълали е починал, ММА треньорът се е свързал със семейството му, за да изрази съжалението си.

„Много съжалявам. Беше инцидент. Съсипан съм и сърцето ми е разбито, страдам за този човек и семейството му. Мога само да кажа, че съм съкрушен. Иска ми се да можех да върна събитията от онази вечер, но мога единствено да помоля семейството му за прошка. Беше грешка“, каза Дарган.

Твърденията за самозащита обаче не бяха приети от съдията по делото Полин Код, която каза, че е видяла: „мъж, който контролира ситуацията и не се страхува от никого“ в прегледаните записи от охранителни камери наблизо.

През ноември 2019 г. съдебните заседатели единодушно приеха Дарган за виновен след 4-часово заседание. Съдия Код обаче отложи с 6 месеца финалното решение за 6-годишната присъда на обвиняемия. В резултат на това бившият треньор на Макгрегър получи ефективна присъда от 5 години и половина.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.