Начало Други Бивш депутат оглави Световната таекуондо централа

Бивш депутат оглави Световната таекуондо централа

Бивш депутат оглави Световната таекуондо централа
0

Световната таекуондо централа (KUKKIWON) има нов президент. Организацията бе оглавена от Лий Донг Суп след проведено Общо събрание в Сеул. То заема мястото на д-р Йонг Уон Чо

Лий Донг Суп е майстор, който притежава 9-ти ДАН. Той е бивш депутат от Корейския парламент, в който бе и председател на Асоциацията за подкрепа на Таекуондо в света към корейския парламент, както и член на Националната асамблея на Република Корея. През месец април 2020-та той бе избран и за почетен председател на Професионалната Таекуондо Федерация (WPTF).

Новият  шеф на KUKKIWON е близък приятел с президента на Българска таекуондо федерация (WT) и на Европейската континентална професионална таекуондо асоциация – Слави Бинев. Българинът е единственият директор в централата без корейски произход. Двамата се познават от дълги години, в които са изградили силни приятелски отношения. Очаква се това да е предпоставка за ползотворна, и успешна работа заедно, за в бъдеще, където общата цел е – развитието на Таекуондо в световен мащаб.