Начало Други Слави Бинев стана вицепрезидент на Професионалната световна таекуондо федерация

Слави Бинев стана вицепрезидент на Професионалната световна таекуондо федерация

Слави Бинев стана вицепрезидент на Професионалната световна таекуондо федерация
0

Председателят на Българска Федерация по Таекуондо (WTF) Слави Бинев получи високо признание. Той бе избран за вицепрезидент на Професионалната световна таекуондо федерация (World Pro-Taekwondo Federation) на официална церемония в корейската столица Сеул.

Изборът на Бинев е абсолютен прецедент в почти 60-годишната история на организацията, тъй като той е първият чужденец, който е приет и издигнат на най-високо ръководно ниво в структурите на Професионалното Таекуондо. WPTF e про-държавна структура, която обединява висши членове, посветили се в развитието на таекуондо в професионален план, чрез различни сфери на дейност, като политици, кино звезди от бойните изкуства, военни, медийни и корпоративни гиганти подкрепящи таекуондо.

За президент на WPTF бе избран г-н Сунг Банг, който е и собственик на индустриалния гигант Phillips Group. Постът на почетен председател зае конгресменът и председател на Асоциацията за подкрепа на таекуондо в света към корейския парламент – Суп Донг Лий.

Самият г-н Банг е посещавал България многократно по покана на Слави Бинев и от лични впечатления подкрепя избора на Бинев за негов заместник в Професионалната Таекуондо Организация. Според него и останалите членове на WPTF, успешните домакинства на България международни и Европейски първенства, както и най-елитния турнир – сериите Grand Prix, както и усилията на БФТ са поставили страната ни на ключово място за популяризация на Таекуондо в световен план.

През 2020-та година пред организацията предстои провеждането на редица международни турнири, а най-голямото събитие е Световно Про Таеукондо първенство.

След церемонията в Сеул бе проведено и заседание на 9-те члена на Борда на Директорите на KUKKIWON, сред които е и Бинев.  Това е първото събрание на Световната таекуондо централа след избирането на ново ръководство през oктомври тази година.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.