Начало Други Слави Бинев влезе в Борда на директорите на Световната централа

Слави Бинев влезе в Борда на директорите на Световната централа

Слави Бинев влезе в Борда на директорите на Световната централа
0

Слави Бинев получи още едно световно признание. Президентът на Българска Таекуондо Федерация официално влезе в Борда на директорите на световната централа – KUKKIWON. Това се случи на заседание в корейската столица Сеул, където се проведе гласуването и церемонията по встъпване в длъжност на президента и директорите.

„За мен е огромна чест да бъда днес сред Вас, в сърцето на Таекунодо, защото за мен Таекуондо е не само спорт, но и бойно изкуство – начин на живот. Вярвам, че ще допринеса за развитието и разпространението на завета, които нашият спорт носи, както и качествата, който той изгражда в бъдещите спортисти и личности“, каза Бинев на церемония.

Бинев е единственият европеец, който намира място в управляващия орган на WTF. В борда, състоящ се от 21 членове, има още подобен случай – Америка има също само един свой представител. Гласуването продължи близо 8 часа и премина под изключително строг контрол.

Изборът за нов председател така и не се случи. След четири неуспешни опита, в които недостигаше 1 глас за определянето му, бе решено да бъде насрочено ново събрание. В него България и Европа вече ще имат своя официален представител и формален посланик на корейския спорт, култура и традиции в лицето на Слави Бинев.

Слави Бинев изпълнява още и длъжностите президент на European Union Taekwondo и вицепрезидент на Taekwondo Europe.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.