Начало Други Националите по таекуондо заминаха за престижен турнир в Австрия
0

Националите по таекуондо заминаха за престижен турнир в Австрия

Националите по таекуондо заминаха за престижен турнир в Австрия
0

Националният отбор по таекуондо WTF замина за Инсбрук Австрия, където ще вземе участие на финалите на престижния турнир Austrian Open от клас G1 за мъже, жени, кадети, юноши и девойки.

България ще бъде представена от над 50 състезатели във всички категории, и възрастови групи. Общо над 1200 състезатели от цял свят ще вземат участие в надпреварата, която носи точки и за световната ранглиста. Турнирът Austrian Open е на 4-ти и 5-ти юни. Лично председателя на БФТ WTF Слави Бинев дойде да изпрати бойците.

„Този път имаме възможноста да изпратим и разширения състав. Това е много важно, защото това ще бъде един страхотен тест за самите състезатели. Тези турнири са от категория G1  и са няколко в Европа, и ние трябва да направим всичко възможно да бъдем там на всеки един от тях. Пожелах им да имат самочувствие.  Винаги е нужно човек да има самочувствие, стига то да има и покритие. Пожелавайки им това, им пожелах да работят върху себе си, за да може това самочувствие да не е кухо“, заяви Бинев пред журналисти.

След перфектно проведеното Държавно първенство преди няколко дни в Дупница, федерацията по таекуондо прие нови три клуба за свои членове. Така бройката нарастна на 44 клуба членове на Българска федерация по таекуондо.

След две седмици на 19-ти юни в столичната зала „Универсиада“ ще се проведе турнира за Купата на корейския посланик г-н  Шин Бу-нам.