Начало Други Българка с титлата от Балканско първенство по джудо

Българка с титлата от Балканско първенство по джудо

Българка с титлата от Балканско първенство по джудо
0

Български триумф на Балканското първенство по джудо за девойки до 21 години. С шампионска титла в категория до 78 килограма ликува Катерина Дойчева. Състезателката на  СК „Хаджи Димитър“ от град Сливен стигна до златното отличие след четири поредни победи на шампионата, който се проведе в Босна и Херцеговина през уикенда.

Успехът за 18-годишната българка е много ценен, тъй като тя се пребори за първото място в конкуренцията на значително по-опитни противнички. Дойчева наскоро се класира на 9-то място в една от най силните европейски купи при юношите – Junior European Judo Leibnitz 2019.

Катерина произлиза от спортна фамилия, като нейният баща Лъчезар Дойчев е треньора по футбол и директор на детско-юношеската школа на ФК „Сливен“.

Другите представители от клуба – Махди Влаховски в кат. 60 кг се класира на трета позиция, след две победи и една загуба, а Лилия Георгиева в категория 48 кг остана пета.

„Изключително сме доволни от представянето на тримата ни състезатели. Показаха добри резултати, а и имаха голямо желание за победа. – коментираха треньорите Георги Велев и Живко Мъндев пред „Сливен спорт”. – Радостното е, че са първа година в тази възраст и още два сезона ще се борят при младежите и девойките. Надяваме се да показват още по – добри резултати.”