Начало Други Четирима представители на бойните спортове в Топ 10 на Сливен

Четирима представители на бойните спортове в Топ 10 на Сливен

Четирима представители на бойните спортове в Топ 10 на Сливен
0

Борец влезе в тройката на най-добрите спортисти на Сливен за 2019-та година.

Михаил Георгиев се нареди на трето място в класацията „Спортист на годината“ на Община Сливен. През настоящата година, 23-годишният борец в свободния стил стана републикански шампион за мъже в категория до 65 кг. Той завърши трети на Европейското първенство по борба до 23 г. , което се проведе в Нови Сад, Сърбия. Георгиев освен това спечели сребърен медал на силния международен турнир по свободна борба „Яшар Догу“, който се проведе в Истанбул. През май той ликува и с бронз в категория до 70 кг. на международния турнир в Киев, а малко по-късно стана 5-ти в надпревара в Италия. През август борците ни направиха фурор на състезание в Румъния като част от успеха бе и третото място на Михаил Георгиев в категория до 65 кг., което спомогна  на свободняците да завършат трети в отборното класиране.

Илина Стоянова (най от дясно)

На шесто място в класацията е Илина Стоянова, която спечели бронзов медал от Европейското първенство по самбо и бойно самбо през май. Тя е и държавна шампионка в категория над 80 кг. от шампионата, провел се в Панагюрище през април.

На 9-то и 10-то място в класацията са джудистите Катерина Дойчева и Теодор Тодоров.

Катерина Дойчева ликува с балканската титла в категория до 78 кг. на първенството до 21 г., което се проведе в Босна и Херцеговина през юни, а през август, тя спечели бронз на Европейската купа по джудо, провела се в Клуж, Румъния.

Теодор Тодоров стана балкански шампион по джудо в категория до 66 кг. от първенството до 15 г., което се проведе в Скопие, Северна Македония през юни.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.