Начало Други Бойните спортове излъчиха номер 1 и във Видин

Бойните спортове излъчиха номер 1 и във Видин

Бойните спортове излъчиха номер 1 и във Видин
0

Бойните спортове обраха годишните награди по общините в България. Във Видин също представител на бойните спортове стана номер 1 на града за изминаващата година. Състезателката по самбо и джудо Цветелина Цветанова е най-добър спортист за осма поредна година.

Цветелина е състезател от Спортен клуб „Борба, самбо, джудо“ и спечели тази година бронзовото отличие в категория до 48 килограма на проведените през юни тази година Европейски олимпийски игри в Минск, Беларус. На Европейското първенство по самбо в Хихон, Испания тя се класира на трето място. В същата категория – жени до 48 кг печели първите места на Държавното първенство в София по самбо и по джудо. Наградата получи треньорът й Пламен Петров.

Носител на титлата в категория юноши и девойки за 2019 година също е от бойните среди – Ива Иванова, състезателка на Спортен клуб „БЪДИН-ММА“, която е европейски шампион от първенството по самбо в Рига, Латвия, във възрастова група кадетки, категория до 52 кг.

Призьорите в топ 10 на Видин за 2019 година получиха своите награди от кмета на общината Цветан Ценков на церемония във видински ресторант. На нея присъстваха и Видинският митрополит Даниил, заместник-кметовете Борислава Борисова, Светослав Скорчев, секретарят на общината Валери Димитров, областният управител на Област Видин Албена Георгиева, и др.