Начало Други Близо 700 джудисти мерят сили на стадион Локомотив в София

Близо 700 джудисти мерят сили на стадион Локомотив в София

Близо 700 джудисти мерят сили на стадион Локомотив в София
0

И днес продължава международният турнир по джудо на спортен клуб „Локомотив“. Седмото издание на надпреварата стартира в събота при огромен интерес и заявки от близо 700 състезатели. На откриването присъства и един от най-добрите ни представители в бойните спортове Благой Иванов-Багата, който е възпитаник на тази школа.

Схватките днес започват от 10:00 ч. в една от залите на спортния комплекс в квартал „Надежда“. Възрастовите групи, които участват са момчета и момичета, родени от 2002 до деца, родени през 2012-та и по-малки. В събота 460 деца изиграха своите срещи и получиха медали за призовите места. Домакините от „Локомотив“ се наредиха на второ място в отборното класиране.

В неделя са битките при най-големите момчета и момичета, мъже и жени – 2002 г, 2003 г., 2004 г. и 2005 г. Предвидени са срещи в общо 49 категории в отделните възрастови групи. 

След изиграването на всички срещи ще бъдат наградени и отборните първенци.

Тази година организаторите се похвалиха с по-добри условия, които предоставят на младите бойците, след като през изминалата година бе подменено дюшемето в най-голямата зала на спортния комплекс „Локомотив“.

Турнирът е подпомогнат финансово и по Програмата за развитие на детско-юношеския спорт на Столична община и в подкрепа на инициативата „София-Европейска столица на спорта“.