Начало Други Пет медала за таекуондистите ни от силен турнир в Израел

Пет медала за таекуондистите ни от силен турнир в Израел

Пет медала за таекуондистите ни от силен турнир в Израел
0

Страхотно представяне за българската група на силния международен турнир в олимпийското таекуондо G-Class в Рамла, Израел. В надпреварата, която е последна международна за годината, участваха осем млади български състезатели, а равносметката накрая е четири отличия.

До златото стихнаха Ларен-Нур Райчева (кадетки -44кг), Християн Георгиев (кадети -37кг) и Денис Димитров (кадети -61кг).

Райчева, която е състезател на клуб „Херея“, постигна три победи над кипърски съпернички и две на представителки на домакина Израел. Младата ни надежда спечели категорично финала с точкова разлика.

Нейният съотборник Денис Димитров този път се състезава в по-горна от категория, тъй като в неговата нямаше достатъчно противници. Известният с прякора си Рицаря боец победи убедително двама кипърци, а най-трудно и оспорвана бе битката му на полуфинала срещу национал на Русия.

Християн Георгиев от клуб „Ахил“ също прибави ново първо място на сметката си с изразителни победи на състезатели от Израел и Германия.

Близо до златото бе Румина Кирчева (девойки -59кг), която надделя над Русия на полуфинала, но отстъпи на финала пред друга рускиня. С бронз пък остана друго наше момиче – Мари Илиева (девойки -55кг). Тя се справи чудесно срещу израелка и то успех с разлика, но малшанс и попречи на полуфинала срещу Русия и отстъпи с 9:11.

Другите ни трима представители също се представиха достойно, но не стигнаха до подиум. Ангел Петров (юноши -51кг) се би отново, въпреки контузия, която го мъчи от доста време. Талантът победи израелец, но падна от национала на Израел на полуфинала. Атанас Йорданов (младежи -59кг) и Теодор Здравков (младежи -68кг) определено нямаха ден и загубиха първите си срещи от Израел и Австралия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.